Photo Rating Website
Strona startowa analysen ar 620 ares god art forum
anty-tg

aaaaPan Barnaba przedstawia...aaaa

Temat: tarczyca
no dokładnie to, co jest napisane nie znaleźli raka (w tym konkretnym bioptacie), znaleźli guzek z cechami przewlekłego zapalenia skoro bierzesz letrox, to znaczy, że coś jest na rzeczy ? oprócz guzka , wczesniej badania wykazały mi takie wyniki --17.04. 2008 - Anty-TG-123,6/norma 34,0/ TSH-7,09/norma0,27-4,20/, fT33,45/norma2,57-4,43/ fT4-0,743/norma0,93-1,71/ a 26.05.2008 TSH-4,01/norma 0,27-4,20/ lekarz stwierdził że to horoba Hachimoto! i dlatego dał mo LetroX50. Przepraszam ze dopiero teraz pisze ale byłam chora/ zapalenie trzustki! - jak sie wali to sie wali !
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=214



Temat: rak jajnika - Pewka historia mojej mamy
...ktoś choruje na chorobę autoimmunologiczną to jod może powodować rzut choroby tarczycowej. Tadam. Zrobic badanie ferrytyny (jeśli się nie bierze obecnie żelaza, jesli tak to odczekać 2 tygodnie i wtedy zrobić). Warto oznaczyć TSH, Ft3, Ft4 (ciekawe jaka jest przemiana tarczycowa, napewno kiepska), i przy anemii warto by zapodać chela selen (lepiej się wchłania) i ozanczyć Anty-TPO (przeciwciała na zapalenie tarczycy typu Hashimoto), Anty-TG (przeciwciała przeciw tyreoglobulinie), TRAB (przeciwciała przeciwko receptorowi TSH), i w niektórych wzmiankach warto rownież by oznaczyć poziom witaminy D. I nie dać sobie wmówić, że samo TSH wystarczy terefere qq. Co mamuśka miała z tarczycą, pytam z czystej babkiej ciekawości. Hemofer niekoniecznie (ostatnio jakaś promocja nastała i można go już kupić bez recepty). Lepsze są żelaza o wydłużonym...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=841


Temat: jakie zrobić badania na celiakie?
...pojecie o tej chorobie niż lekarze.Niektórzy uważają,że jak nie ma dużych obiawów to można jeść wszystko oprócz chleba.Miałam też wyniki jednych badań z krwi i stwierdził,że jak są przeciwciala przeciw endomysium to oznacza celiakie i nie trzeba robić gastroskopii.CZy mam robić : przeciwciała przeciw endomysium mieśni gładkich obudwa IgEmA i IgGEmA,czy przeciwciała IgA przeciw gliadynie,czy przeciwciala antytransglutaminazowe ( anty-TG),czy przeciw transglutaminazie tkankowej IgAtTG te ostatnie podobno są bardzo drogie.proszę pomóżcie.Czy gastroskopia w znieczuleniu jest robiona pod narkozą?
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=3186


Temat: Powiekszone węzly chłonne szyi a celiakia
...często współwystępuje z celiakią. Dzieci z cukrzycą np. zwykle przesiewowo co jakiś czas kontrolnie badane są na obecność przeciwciał endomyzjalnych (celiakia) i przeciwtarczycowych. I w ten sposób właśnie u mojego synka, który jest diabetykiem 3 lata temu wykryro celiakię, a miesiąc temu wysokie miana przeciwciał przeciwtarczycowych, które oznaczają, że rozwija się Hashimoto. Polecam zrobienie TSH i przeciwciał anty-TPO i anty-Tg. pozdrawiam serdecznie, mama Mateusza
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2288


Temat: Pytanie do Lifeontheice
DHEA miałem zbadane i jest w normie. wiec chyba nie muszę go przyjmować. No chyba ze dhea i dhea - so4 to coś innego. Wyniki zbadanych hormonów : TSH - 0,89 FT3 3,17 pg/ml 1,50 4,10 N FT4 1,41 ng/dl 0,89 1,76 N anty-TPO <1,0 IU/ml 0,00 5,61 anty-TG <1,0 IU/ml 0,00 4,11 Prolaktyna 11,30 ng/ml 2,50 17,00 N DHEA-SO4 450,50 µg/dl 167,90 591,90 N Testosteron 50,60 nmol/l 9,36 60,00 N ACTH 18,60 pg/ml 46,00 Kortyzol 13,80 µg/dl Hormonalnych problemów nie mam. Jak widać. Czyli nie pozostaje nic innego jak dieta, suplementy, sport.... Usg tarczycy tez w normie. Moze jeszcze zbadam poziom wit d3.
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=495


Temat: poziom progesteronu a stosowanie tabletek hormonalnych
Witam. Mam bardzo długie plamienia miesiączkowe (nawet do 17 dni) i nieregularne cykle, jestem ciągle zmęczona, śpiąca i nie mogę się skoncentrować. Ginekolog-Endokrynolog zlecił mi następujące badania: TSH, FT4, anty-TPO oraz anty-TG. A to moje wyniki: TSH 2,760 (norma 0,350-4,940) FT4 1,21 (norma 0,70-1,48) anty-TPO <1,0 (norma 0,00-5,61)
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=783


Temat: Moja nadzieja :-)
Podaję Sabina listę badań. Z góry uprzedzam, że nie daję 100% pewności czy to wszystkie, które miałam i czy nazwy sa poprawne: 1. Wykluczenie zespołu antyfosfolipidowego (przeciwciała ANA, przeciwciała ACL w klasach: IgM i IgG, przeciwciała BETA 2-GLIKOPROTEINIE, antykoagulant toczniowy, APTT) 2. Przeciwciała przeciwtarczycowe w dwóch klasach IgG i IgM 3. TSH3 i TSH4 - to badania tarczycowe 4. Przeciwciała anty-TG (cokolwiek to jest ) i Anti-TPO (???) 5. odporność na białko typu C 6. Toxoplazmoza 7. CMV (Cytomegalowirus) Igg i IgM 8. Chlamydia trachomatis (to jedyne robi się poprzez wymaz z szyjki macicy) To tyle pamiętam i tyle wyników mam w domu. Niektóre są płatne i dosyć drogie (kilkadziesiąt złotych). Na szczęście mój ginekolog, do którego chodziłam prywatnie polecił mi diagnostykę w poradni przyszpitalnej w ten sposób tylko za dwa...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=54921


Temat: [ARCHIWUM] Sznauceromaniacy + off
Sensowne w celiakii jest śledzenie przeciwciał: IgA anty-TG ( ewent. w klasie IgG, jeśli jest sie tzw. niewydzielaczem)- jest to przeciwciało swoiste oraz anty- EMA.Poziomy przeciwciał nie zawsze są miarodajne- inne labolatoria, inne odczynniki ... Najwazniejsze jednak do monitoringu przebiegu choroby jest to, czy poprawia się stan kliniczny po zastosowaniu diety bezglutenowej. Do rozpoznania celiakii konieczne jest wykonanie bioptatu jelita cienkiego. Najwazniejsze jednak jest mieć...
Źródło: forum.e-sznaucery.pl/viewtopic.php?t=1364


Temat: Hormony
jeszcze było pytanie o charakterystyczny objaw nadczynności we wczesnej fazie zapalenia tarczycy typu hashimoto..? odp: prezciwciała anty-PO i anty-Tg, wszystkie, nacieki limfocytarne i ??
Źródło: lekarski2006.fora.pl/a/a,422.html


Temat: Cztery Pory Roku 2009
Małgosia42, spokojnie. Jakie masz wyniki i ile razy miałaś je robione. Czy usg tarczycy ci robili? Jakie leki ci proponują i w jakich dawkach? TSH O,014 A NORMA JEST OD 0,270 - 4,700 FT3 39,85 A NORMA 4,00 - 8,30 FT4 70,00 A NORMA 9,00 - 20,00 do tego badania dodatkowe na rozmaz przeciwciala anty-TPO 2 273,50 a norma 0,00 do 5,61 anty-TG 56,58 a norma 0,00 do 4,11 biore THYROSAN 50 mg 3x3 bisocard 5 mg 2x1 wczorej endokrynolog przepisal mi propranolol 40mg 3x1 ale przeczytalam na ulotce ze nie powinno sie go brac podczas karmienia wiec ide dzis do lekarza pierwszego kontaktu i zapytam sie jej czy mam brac nadal bisocard ktory biore od 5 lat czy zmienic na ten drugi badania robiono mi dwa razy ale biore thyrosan juz 2 tyg i mam zrobic w nastepny piatek badania (bo jeszcze po braniu leku nie robilam) i...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=67147


Temat: Hasimoto i cukrzyca typ 1
Witam od 6 lat choruje na cukrzyce typ 1 insulinozależną właśnie dowiedziałam sie że mam niedoczynnośc tarczycy i chorobe HASHIMOTO WYNIKI TSH -5,00ml FT4 -1,19ng FT3-2,95 pg Anty-Tg-1058IU Anty-TPO-388,0IU przeciwciała przeciwko receptorowi TSH -0,800 biore Euthyrox N 25 jak można jeszcze działać aby poprawiły się wyniki hormonu tarczycy i czy grozi mi cos jeszcze ?
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=317


Temat:
...smarowania.... Co dalej.. postanowiłam sobie na własna reke zbadac hormony tarczycy, bo tu tez może byc przyczyna wypadania włosów.. (do tego moja gin kazała mi kiedyś zrobic takie badania, żeby sprawdzić, czy może nieregularne cykle nie maja swojego żródła w tarczycy właśnie, a ponadto hormon TSH w poprzednim badaniu wyszedł dośc blisko dolnej granicy normy 0,895 ( norma 0.4 do 4.0) zbadałam te hormony.. FT3, FT4, P. ciała anty-TG, p. ciała anty-TPO... i nic.. wszystko jest w normie.. nie pomyslałam, ze może wypadałoby zrobic.. zwykłą morfologie... A wiec staneło na tym, ze włosy wypadaja tak jak wypadały..... ja smaruje tym Loxonem.. acha.. zakupiłam teraz skrzyp, może to coś pomoze, a jak nie.. to juz nie wiem.. pół biedy, to to, ze miałam zawsze gęste włosy, i naprawde nie widac ze az tyle włosów mi wypadło... (ale ja to...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,140.html


Temat:
...niedawna wosk, teraz laser. Miałam 6 zabiegów laserem, efekt jest marny. Włosów jest tylko trochę mniej, ciągle nie mogę pokazywać nóg. Do tego dochodzi wrastanie włosków i rogowacenie naskórka. Na nogach zdarzają mi się robić rany od tych wrastajacych włosków przez co nie mogę pokazywać jedynej części ciała, którą naprawdę mam zgrabną. Mam figurę typu jabłko, tyje na brzuchu. Robiłam dokładne badania hormonów i jedyne co wyszło to anty-TG 207.3 (norma <115) + hypoechogeniczne zmiany ogniskowe na tarczycy. Endokrynolog powiedziała, że owłosienie pewnie mam po tatusiu i muszę jakoś z tym żyć, tyreolog, że te zmiany to ma większość osób i wystarczy profilaktycznie robic USG tarczycy. Czy naprawdę muszę pogodzić się z tymi włosami czy może jest jeszcze jakaś nadzieja? Doradźcie proszę i polećcie dobrego lekarza w Warszawie/Lublinie.
Źródło: hirsutyzm.fora.pl/a/a,1015.html


Temat: Okrutny Japończyk - Hashimoto
Dziewczyny ja mam hormony w normie i anty-Tpo też niestety p/ciała anty-Tg mam dużo podwyższone norma jest do 34 a ja mam 145 Czy orientujecie sie może z czym jest to związane? Jeszcze mam cholesterole dużo zaniżone i całkowity i LDL i HDL i nie wiem czemu
Źródło: naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=6970


Temat: badające się starające
tak ale to wątek o tym jakie badania wykonywać przed ciążą a ja myślałam o takim wątku w którym każdy może napisac jak przebiegaja jego przygotowania, na jakim etapie są badania, ewentualnie porównać wyniki, ale i tak nikt tu nie zagląda Ja naskorbie jeszcze tylko że byłam dzisiaj na badaniach hormonów tarczycy (FT3, FT4, anty-TG, anty-TPO), zrobiłam też prolaktynę i wyniki odbieram w środę wtedy też wybieram się do endo, zrobiłam dzisiaj usg i wyszła mi powiększona tarczyca ale bez żadnych zmian, czyli guzków brak. Dowiedziałam sie też że zmiany w tarczycy nie są przeciwskazaniem do szczepienia się przeciw WZW typu B, co niniejszym zamierzam uczynić jeszcze w tym tygodniu. pozdrówki
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34581


Temat: Brzuszkowe 2010
agaB, przyswajalność, w sensie trawienie? ja miałam taki przypadek że z nadczynności wpadłam w niedoczynnośći Hashimoto, i zdążyłam strasznie schudność przy nadczynności i jeszcze zajść w ciąże w między czasie także póki co tyję akurat, w czwartym miesiącu ok 3 kilo, to chyba nie tak dużo ? a hemoglobina 12.2, tylko co mnie martwi wysokie ANTY-TPO(372) I ANTY-TG(449.5), a Ty jakie masz agaB? podobno szkodliwe dla maluszka Suryani, narazie wracam do odpowiedniej wagi po nadczynności , a skoro jesteś Hashimotką to lekarze nie mieli nic na przeciwko rodzeniu w domu? słyszałam że mogą być komplikacje? mandy_bu, wredna choroba zwłaszcza że ma się ją już do końca życia, ale podobno dobre ustwienie hormonów i wszystko gra ja myślę nad wycięciem w cholere tej tarczycy
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=7109


Temat:
...że zrobimy 150 badań to i tak jest kropla w morzu. Natomiast po tych wszystkich doświadczeniach, wiefząc, jak ważne jest robić cockolwiek po stracie dla psychiki, polecałabym po 1. stracie zestaw badań przygotowujących do następnej ciąży: - profil hormonalny: fsh, lh, e2, testosteron, prl, progesteron (oprócz ostatniego zrobić to w 2-3 dc, prog. 6-9 dni przed terminem @) - hormony tarczycy: tsh, ft3, ft4, ewentualnie przeciwciała antytpo, anty-tg (z immunologii jeszcze ewentualnie przeciwciała ACA w klasie igg i igm) - wirusówki: toxo, cytomegalowirus, różyczka - dobre usg u dobrego specjalisty - cytologia, posiew z kanału szyjki macicy (+chlamydia) - po @ (robić te wszystkie badanie nie od razu po poronieniu, tylko jak już wrócą normalne cykle) Czas odczekania tych 2-3 cykli po poronieniu wykorzystać na zaszczepienie się przeciw żółtaczce WZW, nie mówiąc o...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,25.html


Temat: Wypełnienia amalgamatowe
...patients with or without mercury hypersensitivity (Group I and Group IIB) who did not replace amalgam did not change. CONCLUSION: Removal of mercury-containing dental amalgam in patients with mercury hypersensitivity may contribute to successful treatment of autoimmune thyroiditis. dla niewtajemniczonych: 'autoimmune thyroiditis' to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy i jesli sie je ma to raz moze to dosc uprzykrzyc zycie dwa lepiej by poziom any-tpo i anty-tg byl mniejszy a nie wiekszy.
Źródło: forum.dentonet.pl/viewtopic.php?t=13566


Temat: Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
Cd. Badania w diagnostyce zapalenia tarczycy (w tej klejności, a nie innej): Ft3, Ft4, Tsh (dla dobrego samopoczucia lekarzy, gdyż nam ono nie jest potrzebne ale to dalej), oraz przeciwciała: anty-TSHR - przeciwciała przeciwko receptorom TSH (występują w chorobie Graves-Basedowa) anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie usg tarczycy wraz z pojemnością, ferrytyna, poziom wit.B12, wit.D i kwasu foliowego. .
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=982


Temat: Wyniki EKG, niemoc lekarzy, liczne objawy-proszę o pomoc
...tachykardii z podwyższonym poziomem przeciwciał TG i TPO. Lekarz kardiolog stwierdził, że objawy nie wynikają z przyczyn kardiologicznych, śladowe niedomykalności zastawek mitralnej i trójdzielnej wg. niego nie mają znaczenia w tym przypadku. Twierdzi raczej, że objawy wskazują na nerwicę lub zaburzenia pracy tarczycy, czemu przeczy lekarz endokrynolog. Hormony tarczycy są w normie, jedynie przeciwciała są wysoko ponad normą: anty-TG 113 anty-TPO 1300 W trakcie diagnostyki wykluczono zapalenie mięśnia sercowego, boreliozę, wady serca, nadczynność/niedoczynność tarczycy. Załączam link do swoich wyników badań ekg, pierwsze 3 zdjęcia to badanie robione w trakcie przerwy w braniu Propranololu trwającej ok. 2 miesiące; badanie robione w dniu 5 marca tego roku, 3 ostatnie zdjęcia to badanie po przyjęciu 2 tabletek leku po 10 mg oraz kroplach...
Źródło: marfanforum.pl/viewtopic.php?t=2354


Temat: Tarczyca
...10mies.temu miałam robione wszystkie badania i miałam wtedy guzki hypoechogeniczne a teraz izo...to żle czy dobrze bo juz sama nie wiem przez te 10 mies zwiększyly mi sie o 1mm każdy a zazywałam euthyrox 50.. no i co oznacza ta otoczka halo z gory dziekuje jesli chodzi o wyniki to : TSH3 -0,56 uIU/ml norma 0,27-4,20 T3 - 87,1 ng/dl norma 80,0-200 T4 - 6,51 ug/dl norma 5,10-14,1 FT3 - 2,55 pg/ml norma 2,57-4,43 FT4 - 1,1 ng/dl norma 0,9-1,7 P/c anty-TG - 38 IU/ml norma <115 P/c anty TPO -76,6 IU/ml norma 0,0-34,0 nie wiem czy mam sie martwic czy nie a dopiero za 2 tyg .mam wizyte.pozdrawiam dodam jeszcze że 10 mies temu miałam wyniki : TSH3 -1,12 uIU/ml norma 0,27-4,20 FT3 - 2,930 pg/ml norma 2,57-4,43 FT4 - 1,27 ng/dl norma 0,9-1,7 P/c anty -TPO -103,0 norma 0,0-34,0 czy na zmianę wyników mógł wpłynąć euthyroxN50 który mi przepisano??bo nie ukrywam choć jeszcze...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=265


Temat: Hormony cz.pierwsza
...w surowicy matki. Przeciwciała przeciwtarczycowe - to przeciwciała skierowane przeciwko składnikom gruczołu tarczowego, oznaczane w diagnostyce metodami radioimmunologicznymi lub immunochemicznymi. Znane są następujące przeciwciała przeciwtarczycowe: * anty-TSHR - przeciwciała przeciwko receptorom TSH (występują w chorobie Graves-Basedowa) * anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej * anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie * anty-NIS - przeciwciała przeciwko białku części wewnętrznej błony komórkowej tyreocytów (zaburzają transport anionów jodkowych i kationów sodowych do wnętrza tyreocytów) * anty-megalina - przeciwciała przeciwko megalinie - receptorowi zlokalizowanemu na luminalnej powierzchni niektórych komórek epitelialnych (rola w procesach autoimmunologicznych mniej...
Źródło: ginekologia.fora.pl/a/a,17.html



Pan Barnaba przedstawia...

Designed By Royalty-Free.Org